CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

AHLAN WASAHLAN ILA RUKNI.. (^_^)


Wednesday, April 13, 2011

Addicted to adobe photoshop!

Salam, pe khabar semua? harap2 semuanyer sihat dan gembira selalu ye...
(wlpn Hana agak bersedih sekarang... T__T)
K, r..kali ni Hana nak share sket gambar sal adobe photoshop... Hana ni memang x pandai sangat pun adobe photoshop, tp Hana sangat berminat dengan benda alah ni...mungkin sebab kecik2 dulu, Hana suka sangat tengok gambar kot...Adobe ni kan bermain dengan gambar...so, sebab tu la kot....
Post kali ni, Hana nak upload gambar hasil kerja dalam adobe... Thanks to ezhan artwork yang banyak post tutorial adobe photoshop kat blog dye...sangat menarik dan mudah difahami. selain tu, dye jugak x lokek ilmu. bila Hana tanya soalan kat fb dye, dye sudi jawab n ajar Hana walaupun dye bukannya kenal pun sape Hana ni.. entah2 orang jahat kan?hehe...
tak dilupakan kat sorang kawan Hana ni, En Muhammad Faiz Bin Ahmad Fauzi. he admit that he doesn't know much about photoshop, tp kalu Hana tanye soalan, dye berusaha cari tutorial kat internet, then bagi link kat Hana.... Thanks Faiz... ^^ (jgn sengih sorang bila baca post ni ek...huhu)
k la...selamat mencuci mata tengok gambar2 kat bawah ni...




ni gambor time lunch kat equatorial last year...time ni, Hana jadi bendahari..penat gler kot....


ni laporan dokumentasi untuk exco dakwah yg Hana wat...laporan sal forum "awas! jerast valentine's day" best sangat, rugi kalau korang terlepas...huhu


ni gambar download dari internet, nak apply teknik licinkan muka dari ezhan...huhu

ting! ni la hasilnyer....licin kan?no need to use fair n lovely lagi dah...haha


this is my classmate, cik mar...dye suh gemukkan muka dye???apa ke pelik nyer tu? besenyer Hana dapat request suh touch up muka suh nampak cantik, skali dye suh gemukkan...xpe2, untukmu cik mar, cik Hana wat...Hana wat benda ni time ambang merdeka last year...haha
Hana penah citer sal merdeka kan? kalu x ingat, tgk sini

ni la cik mar versi terlebih makan burger...hehe...dont worry my dear, u still look cute...muah2



ni salah 1 book mark yg Hana wat utk Persatuan Seni Khat Islam IPIS (PERSIS)...credit to ezhan sbb ajarkan Hana masa Hana tnye kat fb ari tu...tak lupa thanks to Faiz yg bertungkus lumus cari tutorial utk Hana, tp Hana wat x jadi gak...rupanya senang je nk wat transparent tu...haha


ni carta organisasi PERSIS last sem...hepi bila tgk kat board jabatan Bahasa Arab tu sbb yg ni hasil kerja Hana... ^^



ni gambar kat Lumut...time sunrise, tp Hana edit bg jadi cam sunset...credit to Faiz sbb bg tutorial utk jadikan gambar nampak cam sunset... ^^


ni gambar time kitorang merayap-rayap kat belakang IPIS....saje je edit gambar ni...sape la budak kena kurung tu ek?haha




ni plak time lps sarapan waktu majlis qiamullail ahad lepas....sje je suke2...Hana kan suke amek gambar (wlpn just guna kamera handset jek...hukhuk...sob2.. T__T




ni yg terbaru...segar dari ladang!haha...baru wat pagi tadi time gerko...huhu...shhhh!!! jgn gtau Madam Anisah...huhu...kalau nk salahkan, salahkan ezhan, sbb dye post tutorial ni kat blog dye...haha...gurau jek...tq ye ezhan sbb post tutorial sal ni...rasa best la plak bleh wat something yg pelik sket camni...bese Hana just touch up gambar je...huhu


tu je la kot....lain kali, kalau byk hasil lagi, Hana post lagi ye...


~"Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu, padahal ia baik bagimu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu, padahal itu tidak baik bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui" (Surah Al-Baqarah: ayat 216)
~tenanglah duhai hati.... -_-

2 comments:

  1. wah stereographic tu menjadi la. Caya la. Keep up your effort :)

    ReplyDelete